Wat een liefdevol afscheid voor meester Schemkes, ook langs de route veel publiek

Hans Schemkes nam vandaag na 37 jaar afscheid als hoofdmeester van de openbare school De Vogelaar.

Een receptie zat er door de corona niet in en daarom werd er iets anders bedacht . Eerst werd hij uitgezwaaid door ´zijn´ kinderen en dat gebeurde onder een mooi afscheidslied.

Vervolgens kreeg hij kado’s aangeboden waar onder een mooi bord van MEESTER SCHEMKESPLEIN. Daarna ging het in een mooie cabrio door Genemuiden.

Nou dat was nog mooier dan een receptie dat weet ik zeker, want het was hartverwarmend zoveel mensen er overal stonden .. geweldig ! Spandoeken aan de huizen en op straat, ballonnen en confetti … oud leerlingen met hun kinderen .. wat was het geweldig . Steeds weer moesten ze stoppen want de kado´s mochten op de achterbank gelegd worden maar dat was zo overweldigend veel dat de bakken die op de achterbank stonden regelmatig “gelost” moesten worden in de achter rijdende auto s.

“Het lijkt wel een voedselbank” aldus Hans, die ontzettend genoot van zoveel liefde van iedereen.

Ik ben op mijn fiets maar even voor de auto uitgereden om u een beeld te geven van alle mooie dingen onderweg en ik moet zeggen het heeft diepe indruk gemaakt ook op mij.

Aan het einde van de rijtoer ging het over de pont richting Hotel het Zwartewater waar te samen met de collega’s nog heerlijk werd gegeten.. En ook bij de pont werd Hans door veel mensen uitgezwaaid.

Lieve Hans ook ik hoop dat je nog vele jaren in gezondheid van je pensioen kunt en mag genieten met de mensen die van je houden !

Total Page Visits: 1184 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.