Sanne & Lieke kwamen op de tuin kijken.

De wachtlijsten van de vraag naar volkstuinen rijzen landelijk de pan uit. “De tuinen worden steeds populairder en de wachtlijsten zijn langer dan ooit” zegt de AVVN Algemene Vereniging Volkstuinen Nederland.

Op veel plekken is zelfs geen plaats meer op de wachtlijsten. In bijvoorbeeld Amsterdam maar eveneens in Rotterdam zijn de wachttijden drie tot vier jaar, met rond de 6000 aanvragen zijn ze ook met de wachtlijsten maar gestopt.

Ook de corona tijd heeft voor een extra piek gezorgd bij alle verenigingen. En vergrijzen gaat zeker niet gebeuren want de mensen rond de dertig willen graag “een stukkie” tuin. Ze willen hun kinderen leren dat de groenten niet bij de supermarkt groeien of in een fabriek.

Inmiddels zitten wij gelukkig zelf al weer een jaar of zes aan de Randweg met veel plezier en ook daar zijn de laatste tijd veel nieuwe leden op hun stukje land druk bezig.

Vanavond kwamen Sanne en Lieke een kijkje nemen op de tuin en ze vonden alles interessant wat Arie ze liet zien op de tuin. Tuurlijk mochten ze aardappelen mee naar huis, maar wel zelf oprapen dan he.. gewapend met een arm vol bloemen verlieten ze met een grote lacht de tuin na de rondleiding.

Mijn man heeft er veel plezier in ieder jaar weer.. en savond’s na het eten “even” naar de tuin.. Water geven in de kas .. het land overlopen of alles nog in orde is.. onkruid niet te vergeten dat groeit soms harder dan de gewassen.

Iedere avond komt er wel wat mee naar huis.. groenten en aardappel, tomaten en paprika, komkommers en druiven. Maar ook veel bloemen want van ons hoeft niet perse alles “eetbaar”te zijn. Een gezellige fleurige tuin vinden wij ook heel belangrijk . Zo zaait hij veel zelf en nu staat dus mij hele voortuin vol met “witte afrikanen” een bijzonder mooie grote bloem die veel bekijks heeft.

Vorige week in de vakantie het tuinhuisje weer netjes in de verf gezet samen en zo ben en blijf je altijd bezig. Alhoewel mijn man eigenlijk alles doet , ik ga wel vaak heen voor een gezellig bakje koffie want dat heeft hij altijd bij zich. En verder tja veel foto’s maak ik daar want er is altijd wel iets te zien op ons mooie stukje land !

Zo heeft ieder zijn ding, en wat is het heerlijk om tuin te hebben als je al die lange wachtlijsten ziet. Daarover dus geen trammeland… wij genieten van ons bouwland

Total Page Visits: 231 - Today Page Visits: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.