”Nostalgisch” rondje door het Herv.Wijkgebouw

In november is het 70 jaar geleden dat in 1950 de eerste steen is gelegd van het Herv.Wijkgebouw aan de Julianastraat door Dominee N. Kleermaker. En als dat gebouw kon praten zouden we waarschijnlijk ontzettend veel horen , want wat zijn er ontzettend veel Kerkdiensten-zondagschool-verenigingen-koorrepetities -muziekuitvoeringen-bruiloften en partijen-rouwdiensten geweest in al die jaren! Ook heeft er op de bovenste verdieping een klas van de Maarten Lutherschool een tijd gezeten wegens ruimtegebrek

Volgens mij is iedereen er wel eens binnen geweest, zelfs als je nu binnen komt is de geur al die jaren het zelfde gebleven . Boven de kamer van de Diaconie… heel wat guldens zullen hier misschien geteld zijn? Heel wat potten koffie en thee zijn er in de ruime keuken gezet en veel muzieknoten klonken er door de grote zaal was het niet het het orgel dan wel van de koren.. de akoestiek was goed tot plezier van de musici.

Nu is er inmiddels de sloophamer in geweest en de grote verbouwing alweer maanden bezig..over een paar maanden zijn er weer klanken te horen zijn maar dan van waarschijnlijk baby’s.. die daar met hun moeder liefdevol zullen worden opgevangen. Alhoewel er aan de buitenkant weinig te zien is zal het binnen totaal ‘nieuwbouw’ worden . (http://www.wijkwieg.nl)

Maar voordat dat gaat gebeuren nog een keertje het “foto” rondje door het bijna “nostalgische” gebouw met zoveel verhalen en herinneringen voor veel mensen !

Total Page Visits: 2042 - Today Page Visits: 1

One thought on “”Nostalgisch” rondje door het Herv.Wijkgebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.