Eind januari Para ruiters uit de hele wereld naar Genemuiden.

Het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters beschikt over faciliteiten voor mindervalide en is zeer toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

En daarom is het wederom eind januari weer zo ver .. ruiters van over de hele wereld komen met hun paarden weer naar Genemuiden . Daar starten op 30 januari voor de derde keer de internationale para dressuur competitie’s . Deze wedstrijden zijn ook de laatste kwalificatie kans voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

De inschrijvingen zijn in volle gang en de volgende landen staan in ieder geval genoteerd : Saudi Arabië, Noorwegen, Denemarken, Virgin Islands, Brazilië

De dressuurwedstrijden worden georganiseerd voor sporters met een beperking. Alle ruiters en amazones voor aangepaste sporten zijn geclassificeerd door middel van een keuring. Tijdens deze keuring wordt er gekeken of de sporter voldoet aan de minimale handicap eis en ingedeeld kan worden in een Grade.

  • Grade I  (voorheen  IA) Voornamelijk rolstoelgebruikers met zeer slechte rompfunctie.
  • Grade II (voorheen IB) Voornamelijk rolstoelgebruikers met zeer slechte rompfunctie.
  • Grade III (voorheen  II) Voornamelijk rolstoelgebruikers met zeer slechte rompfunctie, maar met redelijke armfunctie.
  • Grade IV (voorheen  III) Sporters met problemen in alle vier ledematen en blinden.
  • Grade V (voorheen  IV) Sporters met problemen in één of twee ledematen en slechtzienden

Het worden weer prachtige en spannende dagen en iedereen is dan ook van harte welkom op 30 en 31 januari en 1 februari bij dit spectaculaire gebeuren …Para Equestrian Dressage in het Hippisch Centrum van Genemuiden.

Ik heb nog wat foto’s opgezocht die ik gemaakt heb in 2016 en 2018 en ook nu heb ik er weer enorm veel zin in om daar drie dagen bij te zijn!

286total visits,1visits today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.