Stormachtig welkom voor buitenlandse ruiters en hun paarden .

Regen .. regen.. en nog meer regen plus veel wind, dat was het waterig maar toch warm welkom voor de buitenlandse ruiters en hun paarden vanmorgen op de manege van de Zwartewaterruiters.

De eerste waren de deelnemers met hun paarden en begeleiders/trainers uit Noorwegen, Brazilie, Uruguay en Denemarken. De rest van de dag zullen er nog veel deze kant “opwaaien” . En er staan ook nog zeker een 18 stallen leeg voor de deelnemers uit ons eigen land die morgen arriveren !

Als de paarden arriveren is het voor de begeleiders/ trainers even hard werken, eerst de paarden uit de trailer en op stal want sommige hebben ontzettende lange reizen achter de rug. Vervolgens komt er een enorme hoeveelheid aan spullen uit de trailer of auto … Containers en kruiwagens vol spullen worden er naar binnen gereden , maar natuurlijk ook eerst emmers water “getankt” voor het paard, die vervolgens mag relaxen met een warme deken om. Sommige nemen het er echt van en rollebollen even lekker op de rug door het zaagsel.

De ruiters overnachten in hotels in de omgeving en ze kunnen rustig gaan slapen want er is van 23.00 uur tot 7.00 uur bewaking op het terrein .

Ondertussen worden overal nog werkzaamheden gedaan . Zo is de lift neergezet bij de 2e bak zodat de ruiter vanaf de rolstoel meteen op het paard kan plaatsnemen. En ook is daar het “terras” weer gezellig klaar gezet.

Jacolien van Dijk van het Hoveniersbedrijf kwam om de entourage in de wedstrijdbak af te ronden evenals Bosch Bloemen die ook weer mooie stukken in kleur had voor de wedstrijdbak , wat fijn dat er toch altijd sponsoren zijn voor zulke evenementen. Evenals het fruit voor de hele week ook is gesponsord door Postuma AGF Groothandel uit IJsselmuiden. Overal staan leuke manden met “gratis” fruit.

Evenals vorig jaar liepen er ook een team studenten vandaag van het AERES MBO uit Emmeloord die de opleiding paardenhouderij volgen. Iedere dag komt er een ander team om de helpende hand uit te steken en er natuurlijk wat van op te steken bij deze belangrijke dagen.

Ook kwam vandaag al even een kijkje nemen bij de paarden en de stallen veterinarian arts Henk Wesselink. Hij gaat morgen de keuring van de paarden doen en ook dat is weer spannend altijd voor de ruiters , want Henk doet dit al jaren en bij de Zwartewaterruiters ook voor de derde keer nu en geloof het maar gerust … hij ziet alles… maar gelukkig is vaak alles goed en kunnen ze met een gerust hart deelnemen aan de wedstrijden. Ik heb een interessant gesprek met hem gehad erg leuk maar nee daar ga ik natuurlijk niks over vertellen.. dat zijn “paardengeheimen”

Ook is er morgen ruiters classifiers.. controle door een arts uit Nederland en uit Oostenrijk.

En dan is donderdag de grote dag. De startlijsten zullen dan weer in de gang op de borden hangen en de jury leden komen dit jaar uit : Amerika – Denemarken- Zweden- Finland- Italie- Duitsland- en drie uit Nederland.

Iedereen natuurlijk van harte welkom om donderdag 30 januari – vrijdag 31 januari en zeker ook op zaterdag 1 februari en de toegang is GRATIS !

650total visits,1visits today

2 Thoughts on “Stormachtig welkom voor buitenlandse ruiters en hun paarden .

    1. Ha wat leuk dank u wel voor de reactie..gaat zeker leuk worden mede dankzij de prachtige stallenbouw van jullie šŸ‘šŸŽ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.