Eerste wedstrijddag en 1e prijsuitreiking.

Vandaag Donderdag was de 1e wedstrijddag bij de Internationale Para Dressage in de manege van de Zwartewaterruiters.

Om 9.00 uur ging de eerste van start met Grade IV. Er werd mooi gereden en vanuit de kantine werd het door veel mede ruiters gevolgd. In de bak er naast waren er veel bezig met “inrijden” tot ze aan de beurt waren. Om 11.02 uur was het van het eerste blok pauze met de allereerste prijsuitreiking van deze dag. Op 1 Brazilie 2 Belgie 3 Nederland 4 Noorwegen 5 Denemarken.

De wedstrijden van vandaag gaan door tot 19.00 uur vanavond. Ook vandaag werd er weer geholpen door een team studenten van de AERES MBO uit Emmeloord allemaal dames die de opleiding paardenhouderij volgen. Vandaag was het een hele grote groep maar dat bleken dus twee klassen te zijn omdat ze ook mochten “kijken”…

Op het secretariaat was men ook heel druk “hoog daar boven” en dat gaat alle dagen natuurlijk zo door. Evenals ik vanaf beneden net Ladyspeaker Marieke de Boer kon zien zitten in “haar” kamer daarboven met een prachtig uitzicht kan ze alles goed in de gaten houden ..

De bloemen op de tafels in de kantine werden nog even extra opgesierd door Anneke van Bloembinderij Vivaldi het gaf het geheel een echt “hollands” tintje. Ondertussen waren de dames van de catering druk in de weer want het was behoorlijk vol vanmorgen in de kantine. En zoals altijd is ook dat perfect voor elkaar daar bij de Zwartewaterruiters. Veel vrijwilligers zijn er altijd, maar vandaag dus deze dames op de foto..

Nu de wedstrijden begonnen zijn zijn ook de regels scherper geworden. En zo kun je niet meer maar zo de stallen in lopen. Dat mag zo nodig alleen onder begeleiding. Dus ook ik heb me netjes aan de regels gehouden natuurlijk. Overal kwam ik deze week bekenden tegen heel erg leuk om ze weer te zien, ook vandaag weer en we moesten dan toch maar even op de foto samen..

Terwijl je door de stallen loopt en de drukte ziet.. gewoon lekker rommelig begint het nu te worden, en de geur van de paarden en het hooi en stro.. het gehinnik en de sfeer en de gezelligheid ……… ja het is gewoon super gaaf om hier bij te kunnen zijn.

353total visits,1visits today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.