Toch een Luiemotte in Genemuiden

Vrijdag 1 Mei …voor Genemuiden is het DE bekende datum, want dat betekent het lentefeest van de Luiemotte . En geklingel van de bel met gezang er bij, wat altijd in de vroege ochtend op die datum ging gebeuren.

Een ladder en heel veel geplukte veld bloemen en soms een echte baby erop… dat is zo ongeveer wat je nodig had om een goede Luiemotte te maken. En dan tot laat in de nacht of vroeg in de morgen hoe je het noemen wilt, doorwerken want de bloemen moesten wel zo vers mogelijk zijn voor de optocht natuurlijk.

Om 7.00 uur vertrokken ze , om dan om half 8 ongeveer te melden bij de controle post bij tandarts Rooker aan de Irenestraat. Om 8.00 uur uur was het verzamelpunt voor ‘t Olde Stadhuus. En s’avonds om 19.00 verzamelde de Luitemottes zich bij het Historisch Centrum alwaar de Burgemeester hen op stond te wachten met natuurlijk veel publiek. Zo ging het al jaar in jaar uit…..

En dan is het 2020 en is er een heel bijzonder naar virus.. corona.. en daardoor wordt het Luiemotte afgeblazen zoals alles de komende tijd wordt afgeblazen en heel begrijpelijk uiteraard.

Maar toch vond Ton Last aan de Fazant het helemaal niet leuk dat er dit jaar geen Luiemotte zou zijn en zo kwam hij op het idee er zelf toch thuis 1 te maken. En geheel volgens de veiligheidsregels is dat dus een ‘BLIJF THUIS LUIEMOTTE” geworden die nu “veilig” voor zijn huis staat! En zo heeft 1 persoon 1 luiemotte gemaakt volgens de regels van het RIVM.

Hij is een hele dag aan het “plukken” geweest en zo kunnen we toch zeggen als was het niet door de straten..” in 2020 was er toch een Luiemotte”!

Om toch in de sfeer van het leuke idee van de Ton Last te blijven heb ik wat foto’s van eerdere jaren opgezocht voor u.

Total Page Visits: 1044 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.